Analýza extracelulárnej DNA:

  1. RT-PCR, PCR
  2. Fluorometricky

Analýza aktivity DNázy:

  1. Radiálna difúzia enzýmu (SRED – Single radial enzyme diffusion)

Neutrofilové merania:

  1. Microbiologické techniky
  2. Antimikrobiálna technika (baktericídny test)

Prietokové cytometrické merania:

  1. Imunofenotypizácia bielych krviniek
  2. Neutrofilová produkcia extracelulárnych pascí, reaktívnych foriem kyslíka
  3. Intracelulárny tok vápnika
  4. Detekcia a charakterizácia mikročastíc a mitochondrií v telesných tekutinách
  5. Mitochondriálny membránový potenciál

Zobrazovanie živých buniek a testy fluorescenčnej mikroskopie:

  1. Vizualizácia neutrofilových extracelulárnych sietí v čase
  2. Detekcia zachytených baktérií v neutrofilových extracelulárnych sieťach
  3. Bunková chemotaxia

Behaviorálne testy na zhodnotenie:

  1. Motoriky, lokomotorickej aktivity a exploračného správania
    • Negatívna geotaxia
    • Test otvoreného poľa
    • Test vystavenia k novému objektu
    • Test sociálnej úzkosti
  2. Úzkostného správania
    • Vyvýšené bludisko v tvare O
    • Vyvýšené bludisko v tvare plus
    • Test preferencie svetla a tmy
  3. Depresívneho správania
    • Test núteného plávania
    • Test preferencie sacharózovej vody
    • Test samočistenia
  4. Kognitívnych schopností, učenie sa a pamäte
    • Test rozpoznávania nového objektu
    • Bludisko v tvare T
    • Morrisovo vodné bludisko
  5. Sociability
    • Trojkomorový sociálny test
    • Test sociálnej interakcie

Oxidačný stres – biochemické meranie:

  1. TBARS assay (substancie reagujúce s kyselinou tiobarbitúrovou) – meranie malóndialdehydu, produktu peroxidácie lipidov
  2. AOPP assay (produkty pokročilej oxidácie proteínov)
  3. AGEs assay (koncové produkty pokročilej glykácie) – meranie glykovaných proteínov a lipidov
  4. Fruktozamín assay – meranie fruktozamínu, produktu glykácie medzi cukrom a amínom
  5. GSH/GSSG assay (pomer redukovaného a oxidovaného glutatiónu)
  6. TAC assay (celková antioxidačná kapacita)
  7. FRAP assay (schopnosť redukovať železo)